20 jaar Frank Lyman

Na vele jaren van succes in de damesmode nam Frank Lyman in 2001 de beslissing om zijn eigen premium dameslabel te creëren. Dat zou voornamelijk in Canada worden geproduceerd, wat tegen de industrietrend van het outsourcen van productie inging. Het was een gedurfde stap die een succes bleek!

Transformatie
In Montreals beroemde modewijk Chabanel werd een ruimte van 10.000 vierkante meter gehuurd, een patroonmaker en een naaister werden aangenomen en Lyman begon met het ontwerpen van de inaugurele ‘Frank Lyman Design’-collectie. Lyman’s bezoeken aan grote modesteden als Londen en Parijs op zoek naar inspiratie en trends resulteerden in ontwerpen en schetsen van ideeën. Tevreden dat hij alles had wat nodig was om een collectie te creëren, zette hij het bedrijf in gang en begon de ‘magie’. Het kantoor transformeerde in een modestudio. Stoffen arriveerden en Lyman’s dochter Stephanie Lyman, nu president van Frank Lyman Design, voegde zich bij het team en begon de operaties te coördineren. Tegen het einde van de zomer van 2001 werd de eerste collectie gelanceerd en begonnen verkopers Frank Lyman Design in Canada en de VS te vertegenwoordigen. De collectie was fris en opwindend en veel boetieks besloten al snel om het nieuwe merk van Lyman te ondersteunen. De productie ging van start, het zag er goed uit!

Bestseller
Lyman leverde als eerste ontwerp een chiffon jumpsuit met drapering over één schouder, en binnen een paar dagen begonnen de bestellingen binnen te stromen. De jumpsuit werd de eerste bestseller van Frank Lyman Design, van de meer dan 20 ontwerpen die in het startseizoen in de detailhandel uitverkocht raakten. De rest is geschiedenis!
Het bedrijf groeide en ook Europese klanten begonnen belangstelling te tonen. Lyman nam vervolgens contact op met Johanne Baron, een oud-collega, en vroeg haar het ontwerpteam te gaan leiden om toekomstige collecties te realiseren. Tegenwoordig is Baron zowel Vice-President als Head of Design. Het merk bouwde zijn reputatie op met modieuze styling, hoogwaardige stoffen en een ongeëvenaarde pasvorm. Vervolgens werd een tweede label ontwikkeld om te voorzien in de behoefte in de markt aan speciale gelegenheidskleding voor cocktails en bruiloften. Dit was de onthulling van de ‘LYMAN’ collectie. In de jaren daarna kwam Lyman’s jongste zoon Eric bij het bedrijf en met zijn flair voor mode werkte hij zich op in verschillende functies. Terwijl de verkoop exponentieel bleef groeien, trad Lyman’s oudste zoon Patrick toe en bracht zijn technologische ervaring naar het bedrijf. Hij is nu Vice-President, Business Development.

Brede reeks stijlen
Tegenwoordig produceert Frank Lyman Design een brede reeks stijlen, van casual tot avondkleding, waaronder de nieuwe mode-denimdivisie die drie jaar geleden werd gelanceerd en die een enorm succes is geworden. Deze collecties zijn te vinden in onafhankelijke top-modeboetieks in meer dan 65 landen. In 2014 werd een eigen hoofdkantoor van 125.000 vierkante meter gebouwd in Montreal. Deze locatie biedt werk aan meer dan 150 medewerkers en meer dan 300 mensen voor lokale productie. Het bedrijf heeft ook meer dan 20 zakelijke showrooms en 120 extra medewerkers over de hele wereld.

Na 20 jaar in business en met een mooie toekomst voor de boeg, is Frank Lyman Design een klinkend wereldwijd succesverhaal dat is uitgegroeid tot het nummer 1 presterende bedrijf in de detailhandel. Lyman is het hele team dankbaar dat hem heeft geholpen zijn droom te verwezenlijken met het creëren van opwindende mode met die “Made in Canada”-touch. Maar bovenal bedankt hij zijn klanten en de consumenten voor hun loyaliteit aan het merk

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0