3 bedrijven die AI toepassen in de mode

3 bedrijven die AI toepassen in de mode

Willeke Klinker, docent aan de TMO Fashion Business School en lid van een landelijk netwerk voor AI-implementatie in de samenleving, vertelt over drie bedrijven in de modebranche die gebruikmaken van AI, op hun platform of met specifieke tools. Klinker: “Zoals bij Resleeve, CALA en Fashion Cloud kunnen modebedrijven hun concurrentiepositie versterken en zich aanpassen aan de snel veranderende markt”.

 1. Resleeve:
  • Doelgroep: Designers
  • Functie: Resleeve ondersteunt ontwerpers bij het genereren van realistische ontwerpen en fotoshoots. Met deze tool kunnen ontwerpers visuele content creëren die bijna niet van echt te onderscheiden is, wat de presentatiemogelijkheden en marketingstrategieën aanzienlijk kan verbeteren. Deze AI-tool helpt bij het verminderen van tijd en kosten die anders gepaard gaan met traditionele fotoshoots.
 2. CALA:
  • Doelgroep: Modemerken en producenten
  • Functie: CALA is een alles-in-één platform dat AI gebruikt om het volledige ontwerpproces te stroomlijnen. Van productontwerp tot productie en logistiek, deze technologie integreert diverse stappen in het creatieproces. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow, waarbij fouten worden verminderd en de doorlooptijd wordt verkort. Het platform maakt ook samenwerking mogelijk tussen verschillende teams, wat de innovatie kan bevorderen.
 3. Fashion Cloud:
  • Doelgroep: Modemerken en retailers
  • Functie: Fashion Cloud is een B2B-platform dat modemerken en retailers met elkaar verbindt. Het platform biedt een reeks tools en diensten die de samenwerking tussen deze partijen kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld, retailers kunnen verkoopcijfers vergelijken en analyseren om betere beslissingen te nemen over hun inkoopstrategieën. Dit helpt merken om hun distributie en marketing te optimaliseren door beter inzicht in de marktvraag en prestaties van hun producten.

Lees hier meer over AI in de modebranche.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0