Het succes van Apanage Fashion Group
Apanage Fashion Group focust op ondersteuning

Het gaat goed met het Duitse Apanage Group. Met nieuwe collecties waarin waarden als pasvorm en ‘made in Europe’ centraal staan, verkopen de merken van Apanage in Nederland goed, aldus directeur Josef Kämmerer. Op dit moment verkopen circa 125 klanten in Nederland de merken van Apanage.

Ondersteuning
Om nog intensiever met klanten samen te kunnen werken, introduceert Apanage dit jaar in Duitsland een nieuwe partnerstructuur, waarbij retailers voor een speciale inkoopprijs een aanbod van producten met een goede doorverkoop in hun winkel krijgen. In Nederland biedt vertegenwoordiger Mark van Niekerk eenzelfde soort structuur aan: “Ik biedt drie vormen contracten aan: één waarbij klanten met een budget van € 10.000,- per seizoen een gemiddelde calculatie van 2.7 krijgen; één waarbij ze met een budget van € 15.000 een gemiddelde calculatie van 2.8 krijgen en één waarbij ze een gemiddelde calculatie van 3 krijgen bij een budget van € 25.000,- per seizoen. Retailers kunnen de eerste twee contractopties afsluiten voor één seizoen; de laatstgenoemde optie kan enkel worden afgesloten voor één jaar. Elke winkel krijgt vervolgens een aanbod op maat, dat precies is afgestemd op dat type winkel. Daarnaast krijgen winkeliers extra ondersteuning. Door middel van doorverkoopcijfers check ik wat goed loopt en kan ik ingrijpen waar en wanneer nodig. Bijsturen gedurende het seizoen is mogelijk door onze flexibiliteit. Daarom zijn onze doorverkoopcijfers ook zo hoog; vóór de uitverkoop zitten we richting de 70 procent doorverkoop. Grote of kleine winkels, dat maakt niet uit!”

Events en presentaties
Naast ondersteuning wat betreft doorverkoop, biedt Van Niekerk ook hulp bij het organiseren van events en geeft hij presentaties ter opfrissing van het verkooppersoneel. “We organiseren bijvoorbeeld een modepresentatie in de winkel, of samen met andere detaillisten uit de buurt een groter evenement. We kijken per winkel wat gewenst en mogelijk is. Om verkooppersoneel daarnaast extra bij te scholen, geef ik presentaties over Apanage. Hierdoor krijgen de verkopers meer kennis over de herkomst van het merk, over de manier waarop het merk het best kan worden gepresenteerd et cetera.” Volgens Van Niekerk is het belangrijk dat de samenwerking verdergaat dan enkel de detaillist: “Het houdt niet op bij de detaillist. Het is een pre als het winkelpersoneel je ook kent. Dan heb je een streepje voor. Ik probeer de retailers en hun personeel dus aan alle kanten te begeleiden. En volgens mij is dat echt een succesverhaal.”

Moderne collectie
Apanage Fashion Group werd in 1996 opgericht als dochteronderneming van Nienhaus & Lotz. Vanaf het begin had het bedrijf een scherp oog voor wat de toekomst van de fashion nodig had. De twee belangrijkste kernwaarden in het hele proces – van grondstof tot consument – zijn volgens het merk flexibiliteit en snelheid. Deze kernwaarden komen tegenwoordig nog steeds terug in een moderne collectie die het gat tussen klassieke en jonge fashion vult. “De Apanage-vrouw weet wat ze wil. Ze is modebewust, verfijnd en wil dat elk aspect van haar persoonlijkheid naar voren komt in haar kleding. Apanage zorgt dat dit verlangen wordt omgezet in een moderne en frisse collectie”, aldus Josef Kämmerer. Verder onderscheidt het merk zich voornamelijk door kwaliteit, pasvorm en Europees design. 80 Procent van de productie vindt dan ook in Europa plaats.”

Merken
Dit jaar introduceerde jaar introduceerde Apanage twee nieuwe lijnen: Apanage Femme en Apanage Noir. “Bij ‘Femme’ staat met name de goede pasvorm centraal en het feit dat de collecties in Letland worden geproduceerd. De collectie van ‘Noir’ bestaat met name uit blazers, shirts en jurken voor uiteenlopende gelegenheden”, aldus Kämmerer. Voor bijbestellingen van deze twee collecties wordt binnenkort ook een B2B-portal gelanceerd. Een ander merk van Apanage Group, Kirsten, loopt volgens Kämmerer ook goed. “Met dit merk bieden we jacks van maat 42/46 tot 52/54. In het outdoorsegment bieden we 60 modellen en in het indoor-/in between-segment 85 modellen. De pasvorm van de jassen van Kirsten is extreem goed.” Daarnaast is de huisstijl van Kirsten volledig aangepast. Met een nieuw logo en een nieuwe communicatiestijl heeft het merk een volledig nieuwe uitstraling gekregen. Ook bij Kapalua heeft een verandering plaatsgevonden; het merk is een stuk sportiever geworden en de focus ligt met name op bonnetterie.

De voorjaar/zomercollecties 2016 van Apanage Fashion Group zijn vanaf maandag 6 juli te bezichtigen in de showroom op het World Fashion Centre, Fashion Garden, Toren 4, verdieping 5, showroom 3.
De nieuwe collecties worden daarnaast gepresenteerd op Modefabriek in Hal 7, The Pavilion, standnummer 430.

06 14 53 41 42
www.apanage.de

Josef_Kaemmerer2

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0