33 labels met Amsterdam Made keurmerk

Stichting Amsterdam Made vierde afgelopen weekend het éénjarig bestaan van het Amsterdam Made keurmerk. Ter ere van deze gelegenheid werden er zes nieuwe producten met het Amsterdam Made keurmerk beloond. Er is nu aan drieëndertig producten een keurmerk uitgereikt. Deze producten voldoen aan de criteria: creativiteit, duurzaamheid, innovativiteit, vakmanschap en zijn geproduceerd in de metropoolregio Amsterdam. Het doel van het keurmerk is om het productieproces binnen Amsterdam te stimuleren, iets wat met deze keurmerkproducten helemaal niet zo onwerkelijk is als het voor sommigen lijkt. Frederike Top, vertegenwoordigster van de makers in de keurmerkcommissie, ziet dat er steeds meer aanvragen worden ingediend waarbij het gehele productieproces in Amsterdam en omgeving plaatsvindt. “Er komen steeds meer mogelijkheden en plekken om in Amsterdam te produceren. Ook de populariteit om lokale grondstoffen zoals hennep, vlas en waterplanten te gebruiken groeit. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er.”

Wool & Water

Onder de merken die afgelopen jaar een Amsterdam Made keurkmerk ontvingen bevindt zich onder meer het label Wool & Water. Dit merk, opgericht door Alice O’Connell, produceert onder meer gebreide vlinderstrikjes en stropdassen, voor mannen, vrouwen én huisdieren. Alle producten handgemaakt, van materialen met natuurlijke vezels. De wol komt van een leverancier bij Manchester, die restanten koopt van grote modehuizen zoals Burberry, Missoni en Pringle.

Monsak

Een ander label dat het Amsterdam Made keurmerk ontving is tassenmerk Monsak. Monsak is in 2011 opgericht door Margriet Meijer, die – samen met haar stagiaires – haar tassen stuk voor stuk met de hand maakt. De producten en het atelier kunnen worden bekeken in de voormalige gymzaal van de oude Augustinus school in Amsterdam-West. Geïnteresseerden kunnen nog steeds langskomen voor een tas op maat of een workshop volgen.

monsak

Monsak

wool-and-water

Wool & Water

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0