AD: ‘Dit kledingwinkelconcept maakt winkelen voor iedereen betaalbaar’

AD: ‘Dit kledingwinkelconcept maakt winkelen voor iedereen betaalbaar’

De Mijne, een kledingzaak in Utrecht, heeft het roer omgegooid door alle kledingstukken aan te bieden voor een vaste prijs van 24,99 euro. De beslissing komt voort uit de constatering dat klanten vaak de winkel binnenlopen maar zelden met aankopen naar buiten gaan vanwege de als te hoog ervaren prijzen. Alev Kurmus, de eigenaar van De Mijne, onthult dat het nieuwe concept een verdubbeling van de omzet heeft teweeggebracht, met veel interesse van andere ondernemers tot gevolg.

Kurmus, een voormalig software-ingenieur, begon oorspronkelijk met een pyjamazaak in Leerdam. Na een moeilijke start en een verlies van tienduizenden euro’s, besloot ze over te schakelen naar kleding. De nieuwe strategie heeft geleid tot een explosie van klanten en een dubbele omzet, ondanks een bewuste keuze voor een lagere winstmarge om de prijzen laag te houden.

Hans van Tellingen, een expert op het gebied van winkelcentra, prijst het initiatief van De Mijne en benadrukt dat het concept uniek is en aanslaat bij het publiek. Hoewel het succes kan leiden tot navolging door andere winkels, blijft Kurmus vastbesloten om haar focus te behouden op betaalbare kwaliteitskleding en te luisteren naar de wensen van haar klanten. Gesprekken over uitbreiding naar nieuwe vestigingen zijn gaande, maar Kurmus benadrukt dat haar passie voor tevreden klanten en hoogwaardige producten altijd centraal zal blijven staan.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0