adidas sluit vier Original Stores

Dit jaar sluit adidas nog eens vier van zijn Nederlandse Original Stores. De winkels bevinden zich in Arnhem, Breda, Eindhoven en Groningen. Dat bevestigt woordvoerder Frank Basters van adidas aan De Gelderlander. Eerder dit jaar sloot het van origine Duitse sportmerk reeds vijf Original stores in Nederland.

Na de winkelsluitingen zijn straks alleen de filialen in Amsterdam en Haarlem nog open. Tien jaar geleden opende adidas elf Nederlandse winkels in samenwerking met een franchisepartner. Daarmee was ons land het enige waar dit soort winkels te vinden waren, vertelt Basters. adidas wilde zo zijn zichtbaarheid vergroten en daarnaast was het sportmerk niet tevreden over de distributie via derden.

Inmiddels is adidas volgens de woordvoerder een gevestigd merk in ons land met meer distributie via grote retailers. Basters noemt daarbij sportketens als JD Sports en Footlocker, die een uitgebreid adidas-aanbod hebben. “Ook heeft de consument onlineverkoop omarmd, zowel op onze eigen site als die van retailers. Anders gezegd, de noodzaak om eigen winkels te hebben om als merk toegankelijk te zijn voor consumenten is enorm afgenomen.”

Tijdelijke contracten worden door de beslissing van adidas niet verlengd. De 36 medewerkers met een vast contract worden mogelijk overgeplaatst naar de andere vestingen in de outletcentra in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Een nieuw filiaal is op komst in de regio Amsterdam.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0