CHIARICO: a touch of rock

“We denken de juiste richting te hebben gevonden voor boetieks die op zoek zijn naar items die niet alleen kwalitatief zijn, maar ook een casual chic uiterlijk hebben”, zegt Jeanny Annichiarico. “Met onze fantastische nieuwe ontwerpster Petra de Jonge, die onder andere heeft gewerkt voor Kenzo, Girbaud en Beate Heymann, zijn we een geheel nieuwe richting ingeslagen. We hebben een ontzettend vernieuwende collectie ontwikkeld. Naast onze bekende viscosekwaliteiten werken we nu ook met gewassen katoensoorten en een Cupro-thema. De collectie heeft veel nieuwe vormen en prints. We voegden een touch of rock aan de lijn toe.”

Sparringpartner
“Voor mij is de nieuwe collectie en logische keuze. Ik ben in 2006 met CHIARICO begonnen en heb het altijd belangrijk gevonden om focus en visie te behouden. Samen met mijn fijne team heb ik dit seizoen de stap gezet naar een vernieuwde CHIARICO-lijn. Dat we een goed team hebben blijkt wel uit onze office-manager Serena Speur, die al meer dan acht jaar bij CHIARICO in dienst is. Met onze nieuwe, maar zeer ervaren verkoper werk ik ook erg graag samen. Richard Siebel begrijpt de positie van onze klanten goed: in het verleden heeft hij zijn eigen high-end winkel gerund. Hij is gewend inkopen te doen en conceptmatig te denken. Hierdoor is hij een prettige sparringpartner voor onze klanten”, aldus de eigenaresse.

Vrouwelijk, zelfverzekerd en stoer
De nieuwe CHIARICO-collectie onderscheidt zich door de hoogwaardige kwaliteit van de stoffen en de geraffineerde belijningen die de sterke punten van het vrouwelijk lichaam benadrukken. “Wij richten ons op vrouwen die er vrouwelijk, zelfverzekerd en stoer bij willen lopen”, zegt Annichiarico. “We werken voornamelijk met natuurlijke materialen en staan bekend om onze superieure kwaliteiten, het pascomfort en de technieken die wij gebruiken om het dameslichaam te accentueren en te optimaliseren. Onze luxe basics, die vanzelfsprekend niet in onze nieuwe collectie ontbreken heten niet voor niets ‘optimizing basics’.”
Vintage leer en viscose
De nieuwe CHIARICO-collectie oogt moderner dan ooit. “In het verleden hebben we teveel doorgeborduurd op onze succesnummers en werkten we teveel in één soort stof. Hierdoor werd de collectie te klassiek. De items sloten nét te nauw aan en sommige stoffen waren te zwaar. Door een nieuwe weg in te slaan creëren we mode met een actueler tijdsbeeld, zonder dat we de kracht van CHIARICO uit het oog verliezen”, aldus Annichiarico. “We gebruiken nu stoerdere materialen en een spannende mix van stoffen. Zo combineren we vintage leer met viscose. Door wijdere vormen naast lichaamsvormende lijnen te plaatsen ontstaan er veel nieuwe, verrassende silhouetten die onze identiteit accentueren.”

Luisteraar
CHIARICO heeft een sterke voorraadservice en levert zowel basisitems als (bestverkochte) collectie-items gedurende de seizoenen. De collectie is groot en divers. “Geen boetiek wil dat zijn klanten het hele seizoen dezelfde dingen in de winkel zien hangen. Vaste klanten komen een aantal keer per seizoen langs in hun favoriete boetiek en willen graag verrast worden met nieuwe stuks”, aldus de eigenaresse. Het merk werkt nauw samen met haar klanten en helpt bijvoorbeeld graag bij het organiseren van evenementen. “Wij vinden luisteren belangrijker dan praten en dat weten onze klanten. We staan open voor wat onze klanten ons vertellen en spelen hier graag op in.”

CHIARICO B.V.
Showroom:
World Fashion Centre
4e toren-begane grond ruimte  – 12
Koningin Wilhelminaplein 1
showroom 0031 (0)20-41 24 834
agency@chiarico.nl
www.chiarico.com

 

CHIARICO       Chiarico   Chiarico

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0