Creativiteit schittert bij NHV Hoedenwedstrijd

Creativiteit schittert bij NHV Hoedenwedstrijd

Op 11 mei vond in Arcen de twintigste editie van de jaarlijkse Hoedenwedstrijd van de Nederlandse Hoedenvereniging plaats. Dit jaar verwelkomde het evenement 48 deelnemers, zowel uit binnen- als buitenland.

De jury, samengesteld uit hoedenontwerpster Carina van ‘t Hof, illustrator Janneke Brinkman-Salentijn en Sint-Lucas studente Jytte Maas, kreeg dit jaar een opvallende toevoeging: topontwerper Mr. Stephen Jones trad toe als voorzitter. Jones, bekend van zijn werk voor modehuizen als Vivienne Westwood, Christian Dior en zijn samenwerkingen met Prinses Diana, bracht een uniek perspectief naar het panel.

Het thema van dit jaar, ‘pluk de dag / seize the day / carpe diem’, inspireerde de deelnemers om creatief te zijn met de hen toegewezen bloemen. Jones zelf was onder de indruk van de veelzijdigheid en originaliteit van de ontwerpen die hij beoordeelde.

De top drie van de wedstrijd omvatte:

  1. Josemieke Crebolder uit ‘s-Hertogenbosch met haar creatie ‘Zeeuwse Knoop’.
  2. Mirjam van der Welle uit Alblasserdam met de hoed genaamd ‘Iris’.
  3. Niki Bierling uit Spijkenisse met haar ontwerp ‘Schotse Distel’.

De hoeden die voor deze wedstrijd zijn gemaakt, zijn nog tot 11 juni te bewonderen in het hoofdgebouw van Kasteel Arcen. Bezoekers hebben daar de kans om hun stem uit te brengen voor de publieksprijs.

Bron: NHV

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0