De fashion footprint van Studio Anneloes

Sinds medio augustus is het een feit, de kledingstukken van het Nederlandse label Studio Anneloes zijn voorzien van een unieke QR code die toegang geeft tot informatie over de zogenaamde fashion footprint, ofwel de impact op het milieu van dat product.

Duurzame partners
Meer specifiek geldt dit voor  de items van Studio Anneloes die gemaakt zijn van de Sensitive® Travel kwaliteit. Van deze items kan men op artikelniveau precies zien hoeveel kilo CO2, liters water en KWH elektriciteit er nodig zijn geweest voor de productie van dat specifieke product. De travel kwaliteit waar de meeste artikelen bij Studio Anneloes van zijn gemaakt, komt uit de fabriek van Eurojersey in Italië, een enorm gedreven partner op het gebied van duurzaamheid. “We zijn ons bewust van onze footprint en die van de mode-industrie als geheel, en lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid” laat Studio Anneloes weten in de aankondiging. “Om de footprint te kunnen verbeteren, hebben we besloten om deze te gaan meten en communiceren”.

‘Consument ook verantwoordelijk’
In samenwerking met Eurojersey en Ecochain is het gelukt om de footprint per artikel transparant te maken. Niet alleen van grondstof tot winkeldeur, maar ook de gebruiksfase is zichtbaar gemaakt. Bij de consument ligt in die fase ook een grote verantwoordelijkheid door de manier waarop ze wassen, strijken en drogen, volgens Studio Anneloes. “We hopen vooral dat andere merken spoedig zullen volgen met het transparant maken van hun footprint zodat consumenten kunnen vergelijken en bewustere kledingkeuzes op basis van milieu impact kunnen maken, want there is no planet-B” besluit Studio Anneloes het bericht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0