Derde ‘Week van de Stenen Winkel’ groot succes

Derde ‘Week van de Stenen Winkel’ groot succes

De recente afsluiting van de derde editie van de ‘Week van de Stenen Winkel’ markeerde een triomfantelijke viering van de traditionele fysieke winkelervaring, aldus de organisatoren. Van 13 tot 19 mei vierden duizenden lokale winkels in Nederland en België de charme en veerkracht van stenen winkels. Het initiatief, gestart in 2022 door Marian Bekkers van het retail-adviesbureau Kooplust, bereikte opnieuw zijn doel: het benadrukken van de waarde van fysieke winkels en het aanmoedigen van consumenten om lokaal te winkelen.

Dit jaar namen meer winkels deel dan vorig jaar. Bijna 5.300 winkels deden mee aan de derde editie van de ‘Week van de Stenen Winkel’, een aanzienlijke groei ten opzichte van de 4.700 in 2023. Er werden diverse activiteiten georganiseerd, zoals prijsverlotingen en het creëren van een feestelijke sfeer in de winkel, wat resulteerde in levendige winkelstraten. Bovendien kreeg het evenement uitgebreide media-aandacht, met meer dan 1.000 artikelen en interviews die hebben bijgedragen aan de bekendheid van de ‘Week van de Stenen Winkel’. De online campagne, inclusief de hashtag #weekvandestenenwinkel, was ook populair op sociale media, met meer dan 11.800 Instagramberichten.

Deelnemende winkel
Anne Maij, eigenaresse van Auberge des Rêves te Leerdam, deelde haar enthousiasme over het evenement: “Het was super! Mijn omzet heeft flink geplust en ik heb vele nieuwe mailadressen kunnen verzamelen voor ons klantenbestand. ‘Week van de Stenen Winkel’ is een fantastisch initiatief en werkt voor onze winkel echt!”

Vooruitblik
Gezien het succes van deze derde editie staat de ‘Week van de Stenen Winkel’ ook volgend jaar weer op de retailkalender. De editie van 2025 zal plaatsvinden van 5 tot en met 11 mei.

Bron: Weekvandestenen

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0