Didi failliet

Damesmodeketen Didi is dinsdag 7 januari 2020 failliet verklaard. De webshop van de Nederlandse damesmodeketen is uit de lucht gehaald, melden meerdere media. De winkels blijven voorlopig open. De oorzaak van het faillissement is volgens curator Tineke Wolfswinkel de online concurrentie. Wolfswinkel: “Dat is de visie van de bestuurder en daar kan ik hem in vinden. Er zal nu veel publiciteit komen en we hopen dat een geschikte gegadigde zich meldt om Didi als geheel over te nemen.” Door het faillissement verdwijnen er 350 fulltimebanen.

Uit de meest recente jaarrekening van houdsterconcern 3D Fashion blijkt dat het modebedrijf er eind 2017 al slecht voorstond. Dat jaar leed de onderneming een verlies van bijna 4,4 miljoen euro op een omzet van ruim 47 miljoen euro. Voor 2018 verwachtte 3D Fashion een verlies van bijna 1,8 miljoen euro.

Afgelopen maart vertelde directeur Yasha Elzas nog tegen vakwebsite Retailnews dat het de goede kant opging met Didi. Toen was ook net de twaalfde conceptstore geopend in een Utrechts winkelcentrum. Didi heeft ruim tachtig winkels in ons land en twaalf conceptstores.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0