Doek Retail failliet

Doek Retail failliet

Doek Retail, het bedrijf dat verschillende winkels van de modemerken Vero Moda, Pieces en Vila exploiteerde, is failliet verklaard. Curator Hans Hendriks heeft bevestigd dat het faillissement is uitgesproken nadat de pogingen om een reddingsplan op te stellen in samenwerking met de Belastingdienst en een geldschieter waren mislukt.

Op dit moment blijven de 28 damesmodewinkels van Doek Retail nog open, waarbij de voorraad met een kleine korting wordt verkocht. De curator is op zoek naar een partij om de winkelketens aan over te dragen en heeft gemeld dat de werknemers gemotiveerd zijn om het bedrijf te behouden.

Doek Retail, voorheen bekend als Posteritas Holding, had een rijke geschiedenis van ruim een eeuw in de kledingbranche en exploiteerde oorspronkelijk eigen winkels. In 1987 begon het bedrijf als franchisenemer van Hunkemöller en later ook van Bestseller, het Deense moederbedrijf van de modemerken Vero Moda, Pieces en Vila.

Hoewel het faillissement alleen Doek Retail treft en niet de andere Nederlandse winkels die de genoemde modemerken voeren, ging het al een tijdje slecht met Posteritas. De jaarrekeningen toonden aan dat het bedrijf technisch failliet was met een negatief eigen vermogen van 2,1 miljoen euro, gedeeltelijk toegeschreven aan de impact van de coronacrisis.

Het bedrijf had hervormingen doorgevoerd, waaronder kostenbesparingen en online verkoopinspanningen, in een poging om te overleven. Er waren gesprekken gaande met de Belastingdienst en geldschieters, maar uiteindelijk kon het bedrijf de financiële verplichtingen niet nakomen en moest het faillissement aanvragen.

Curator Hendriks ziet nog mogelijkheden voor een doorstart, gezien de interesse en medewerking van potentiële investeerders. Zijn eerste prioriteit was echter het openhouden van de winkels, en nu zal hij streven naar een overdracht van de winkelketens.

Bron: RTL Z

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0