Dolce & Gabbana start verkoop plussize

Dolce & Gabbana start met de verkoop van plus-size maten. Het aanbod is uitgebreid naar de Italiaanse maat 54, wat neerkomt op een Nederlandse maat 46. Voorheen leverde Dolce & Gabbana merkkleding tot en met de Italiaanse maat 48, in Nederland een maatje 42. De maatverandering houdt in letters de verschuiving van xl naar xxl in, meldt Fashion Network. Dolce & Gabbana zegt dat designers Domenico Dolce en Stefano Gabbana “altijd waardering hebben gehad voor de vrouwelijke sensualiteit in alle vormen en expressies.”

De tijden zijn veranderd en de markt is geëvolueerd, aldus Dolce & Gabbana. Plus-size dames en heren vertegenwoordigen een steeds belangrijker marktsegment en daarmee een echte zakelijke uitdaging. Inclusiviteit speelt ook een rol, een steeds invloedrijkere factor in de nieuwe strategieën die door luxe merken worden ingezet. Dit verklaart hun geleidelijke verschuiving in de benadering van een cliëntèle die tot nu toe eenvoudig over het hoofd werd gezien.

“Schoonheid is geen maat is maar een denkwijze en de houding en moed van een persoon maken een vrouw mooi,” aldus Dolce en Gabbana, die “een hulde aan vrouwen en alle typen schoonheid willen brengen.”

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0