Dutch Circular Textile Valley brengt Nederlandse circulaire textiel- en modemarkt in kaart

Meer dan 150 innovatieve bedrijven die actief zijn in de circulaire textiel- en modemarkt, waarbij textiel wordt ontworpen, gemaakt, gebruikt, verzameld en opnieuw wordt ingezet in de keten als hoogwaardige textielproducten, zijn in kaart gebracht door Dutch Circular Valley. De Dutch Circular Textile Valley (DCTV) is gericht op het versnellen van de Nederlandse circulaire textiel- en modemarkt. De in kaart gebrachte bedrijven zijn bedrijven die innoveren met onder andere met nieuwe business modellen, alternatieve en herbruikbare materialen, merken en ontwerpers met circulaire potentie, natuurlijk kleuren en mechanisch en chemisch recyclen. Innovatieve bedrijven kunnen zich aanmelden via de DCTV website om onderdeel te worden van deze transitie.

DCTV verbindt innovatieve bedrijven om elkaar te versterken en biedt ondersteuning op maat. De expertise en het netwerk van DCTV worden ingezet om het schalen van innovatieve bedrijven te versnellen, bijvoorbeeld door ondersteuning bij het aantrekken van investeringen, opzetten van een operationele- en marketingstrategie, propositie formuleren, marktvalidatie uitvoeren en klantbinding creëren.

”DCTV heeft bijgedragen aan de laatste stappen om een pay-per-use platform te kunnen lanceren. Zij kijken ook naar de mogelijkheden om de kennis en data van een circulair verdienmodel te kunnen delen met het netwerk.” aldus Elisa Jansen van Lena Library.

De Dutch Circular Textile Valley is een project van de Transitieagenda Consumptiegoederen van de Rijksoverheid. Vanuit deze agenda wordt gewerkt aan de transitie naar een Nederlandse circulaire economie in 2050. Het project richt zich op Nederland en is actief op drie verschillende niveaus:
1. Politiek en onderzoek: stimulerende randvoorwaarden creëren
2. Kennisnetwerk: elkaar versterken en overzicht bewaren op nationaal niveau
3. Innovatieve bedrijven: verbinden, vernieuwen en helpen om bedrijven snel te laten groeien

DCTV is een samenwerking tussen zes verschillende partners: Modint, ABN Amro, Circle Economy, Fashion for Good, Het Groene Brein, MVO Nederland. De volledige lijst met innovatieve bedrijven, actief in de circulaire textiel en modemarkt, is te vinden onderaan de innovators pagina van de DCTV website. Deze geeft een overzicht van wat zich afspeelt in de Nederlandse circulaire textielketen.

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0