Een op de drie winkelmedewerkers overweegt te wisselen van baan

Een op de drie winkelmedewerkers overweegt te wisselen van baan

Uit onderzoek van Quinyx, komt naar voren dat een deel van de retailmedewerkers (31 procent) overweegt om van baan te wisselen. Verbeteringen op het gebied van doorgroeimogelijkheden, salaris en waardering van de werknemers zouden dat kunnen voorkomen.

Er zijn volgens het onderzoek verschillende redenen naar waarom winkelmedewerkers overwegen om van baan te wisselen of hun baan op te zeggen. De belangrijkste drijfveren zijn het gebrek aan doorgroeimogelijkheden (43 procent), de wens voor een hoger salaris (42 procent), het gevoel van onderwaardering door de werkgever (33 procent) en een onprettige werkomgeving (29 procent).

De winkelmedewerkers geven in het onderzoek aan dat er ruimte is voor verbetering. Als er meer ontwikkelingsmogelijkheden zouden worden aangeboden, zou meer dan vier op de vijf (84 procent) van de retailmedewerkers bereid zijn om langer bij hun huidige werkgever te blijven.

Opvallend is dat bij de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar meer dan de helft (52 procent) aangeeft te overwegen om van baan te wisselen. Na de jongste leeftijdscategorie volgt de oudste leeftijdscategorie, boven de 54 jaar, met 45 procent. Van de leeftijdsgroep van 45 tot 54 jaar is een op de drie (31 procent) winkelmedewerkers geneigd om van baan te veranderen. Deze leeftijdscategorie is bijna gelijk aan de groep van 35 tot 44 jaar met 30 procent. De leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is, met een op de vier (26 procent), het minst geneigd om van baan te wisselen in vergelijking met de andere leeftijdscategorieën.

Bron en afbeelding: Quinyx

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0