Eerste maatpak-configurator voor vrouwen

Het damesmaatpak is aan een opmars bezig. Onlangs lanceerde Suitsupply haar nieuwe lijn damespakken, Suistudio. En 30 juni lanceerde Mandemaker Maatpakken de eerste maatpak configurator voor dames in Nederland. Vrouwen lopen voorop als het gaat om kleding online bestellen. Maar maatpakken zijn eigenlijk altijd het domein van mannen geweest. Daar lijkt verandering in te komen. Diverse bedrijven hebben zich de afgelopen jaren op de markt voor dames(maat)pakken gestort. Zo lanceerde Mandemaker Maatpakken recent een maatpak configurator waar niet alleen mannen maar ook vrouwen hun maatpak in kunnen ontwerpen. Dames kunnen zelf de stof, knopen, het model en alle overige details kiezen. Het aanmeten wordt echter door professionals gedaan. Die kijken ook gelijk even mee of het ontwerp wel past bij de persoon en gelegenheid waar het pak voor is bedoeld. Tenslotte is niet iedereen zelf een couturier. Maar het leuke is dat je veel leert over modellen en stijlen terwijl je je pak online ontwerpt.

Maatpak of fast fashion?
Volgens Piter Mandemaker van Mandemaker Maatpakken heeft iedere carrièrevrouw baat bij een goed maatpak ”Het gaat dan om de kwaliteit van de stof en de constructie van het pak. Maar zeker ook om de pasvorm. Door de kwaliteit van het maatpak hebben vrouwen, net zo goed als mannen, een streepje voor”. Juist het vrouwelijke lichaam is uitermate geschikt voor het maatpak. Omdat we juist met kleine accenten en een mooie pasvorm iedere vrouw goed kunnen kleden. Ook al hebben vrouwen meer variatie in bouw dan mannen. Tegenover het maatpak staat fast-fashion van bedrijven als Zara en H&M. Met goedkope mode en collecties die vele malen per jaar vernieuwd worden. Dat slow fashion voor vrouwen in opkomst is blijkt ook uit Suistudio. Een nieuw concept van Suitsupply. De nadruk ligt hierbij op hoge kwaliteit en goede pasvorm (*1).

De toekomst van het maatpak voor dames
Voor mannen bestaan er in Nederland al twee maatpak configuratoren, die van Suitsupply en en de Society Shop *2. Vrouwen kunnen daar echter geen pakken in ontwerpen. Mandemaker heeft nu als derde Nederlandse bedrijf een maatpak configurator. Met de mogelijkheid voor vrouwen om hun maatpak te ontwerpen. Bovendien kunnen er ook overjassen en gilets in worden ontworpen. Iets wat niet kan bij Suitssuply en de Society Shop. Een ander verschil met Suitsupply en Society Shop is dat zij meer gefocust zijn op het verkopen van confectiepakken in de winkels en online. Terwijl Mandemaker zich focust maatpakken. Piter Mandemaker: ”We verkopen al vele jaren maatpakken. En dames lijken elke keer weer verbaasd als je zegt dat je ook voor hen een maatpak kan maken. Alhoewel de maten anders zijn is het proces in de basis het zelfde. Wel merk ik dat vrouwen meer modellen en mogelijkheden willen zien dan mannen. Bij mannen heb ik een vaste volgorde; stof kiezen, opties kiezen, aanmeten. Bij dames loopt dat vaak door elkaar. Men wil bijvoorbeeld eerst meten en passen en daarna pas de stof kiezen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0