EK/servicegroup neemt meerderheidsbelang in Euretco

De retailservice-organisaties Euretco uit Hoevelaken en de Duitse EK/servicegroup uit Bielefeld bundelen hun krachten. EK/servicegroup heemt om die reden de aandelen Euretco van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners en de managementaandeelhouders overgenomen en wordt daarmee – met een belang van 75% – meerderheidsaandeelhouder. De overige 25% van de aandelen blijven in handen van Stichting Administratiekantoor Intres.

Door deze overname ontstaat een nieuw en invloedrijk retailserviceplatform op Europees niveau. Euretco is actief in de branches mode, wonen, sport, media en doe-het-zelf. Door het samengaan met EK/servicegroup ontstaat de mogelijkheid tot toetreding in hun branches waaronder speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en woonaccessoires. De activiteiten binnen de modebranche, waarin beide bedrijven opereren, zal ook leiden tot een intensievere samenwerking. De nieuwe organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.100 aangesloten zelfstandig retailers, met een inkoopomzet van een € 2,2 miljard en een consumentenomzet (indicatief) van € 6,3 miljard. Deze nieuwe combinatie zal op termijn, zoals EK/servicegroup deze nu heeft, een coöperatieve structuur krijgen.

“Door de overname van het meerderheidsaandeel Euretco ontstaat een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers dat in meerdere Europese landen actief is. Daardoor kunnen we een sterk verbeterde aansluiting vinden bij huidige en toekomstige internationale retailontwikkelingen”, aldus Franz-Josef Hasebrink, voorzitter van de Raad van Bestuur van EK, waarmee hij de omvang van het samengaan aangeeft. “Ons antwoord op de zeer dynamische, structurele veranderingen binnen Europese speciaalzaken “Internationaal denken, regionaal handelen!”, voegt hij daar aan toe.

De overname zal vooralsnog geen gevolgen hebben in personele bezetting. Euretco zal onder haar eigen naam haar activiteiten voortzetten en zitting houden in Hoevelaken. Dagelijks bestuur en management van Euretco zullen onder leiding van directievoorzitter Harry Bruijniks, ongewijzigd blijven. De nieuwe raad van commissarissen gaat bestaan uit: Franz-Josef Hasebrink (voorzitter EK/servicegroup), Bernd Horenkamp (directielid van EK/servicegroup), Cees G. Klomp (Bierman Advokaten) en Peter Dirks (voormalig directievoorzitter Intres).

euretco2012-1

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0