Faillissement Amfitex Nederland

Op 28 maart is Amfitex Nederland B.V. te Nootdorp door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het faillissement van de damesmodeleverancier is door eigenaar Gert-Jan Vaarkamp aangevraagd.

“We hebben tien jaar lang altijd just in time geproduceerd en geleverd vanuit voorraad, om zo in te spelen op de laatste trends en direct uit voorraad te leveren,” vertelt Vaarkamp. “De laatste jaren werd die kortetermijnmarkt echter steeds meer een gevecht. Steeds meer merken kwamen met voorraadprogramma’s en flashcollecties en in plaats van complementair, werden we concurrentie.”

Daarop werden diverse stappen om zich met Amfitex weer te kunnen onderscheiden, zo werd er met de introductie van de labels PEOPLE of 2MORROW ingezet op meer merkbeleving. Het mocht niet baten. “We zagen de klanten steeds verder afnemen en dat werd een domino-effect. Het is gewoon niet meer gelukt om het commitment van de klant te krijgen.”

“We hadden al die jaren een sterk team en hecht contact met onze leveranciers en ik ben altijd tegenover iedereen open geweest,” besluit Vaarkamp. “Maar dat maakt het niet minder zuur. Alles waar je jarenlang met liefde aan hebt gewerkt, ben je kwijt.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0