Flashback: hoe ging de maand januari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien. Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de retailers in deze tijd? En hoe verliep de maand januari? Vakblad Vrouwenmode vroeg het drie winkeliers.

Rob Kugul, ERKA casual mode in Stadskanaal

“We zitten hier in het oosten van Nederland en in de eerste week van januari konden mijn klanten haast naar de winkel toe schaatsen. Leuk voor de schaatsliefhebber, maar iets minder voor de verkopen. We zijn ondanks het weer overigens wel elke dag open geweest, al sloten we op koopavond iets eerder. De mindere start in de eerste week hebben we aan het einde van de maand weer goedgemaakt. Op de damesafdeling verkochten Elvira en Enjoy het beste.”

Jos Zwerink, Sjosz Mode in Zutphen

“Na een succesvol 2015 was het in de eerste maand van het nieuwe jaar wat rustiger in onze winkel. We sloten de maand uiteindelijk af met eenzelfde score als vorig jaar in januari. Het beste verkochten we ons eigen label IVKO, maar ook King Louie deed het goed. Februari is al prima van start gegaan. We gaan met een goed gevoel en prachtige nieuwe collecties het nieuwe jaar in.

Jos de Haas, De Haas, De Mode in Nijmegen

“De maand januari was minder druk als vandaag. Vandaag lopen de verkopen goed, maar januari was echt een draak van een maand. Dat lag aan het weer, dat niet al te best was, maar ook aan andere ontwikkelingen in het land, waardoor mensen misschien een beetje in een mineurstemming zijn gekomen en minder zin hebben om te winkelen. Op onze damesafdeling verkochten we in januari vooral veel bovenstukken. Leona was één van de verkooptoppers onder de damesmerken. De nieuwe items komen nu volop binnen, daar gaan we enthousiast mee aan de slag.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0