Flashback: Hoe ging de maand maart?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de modewinkels in deze tijd? En hoe verliep de maand maart? Vakblad VrouwenMode vroeg het twee retailers.

Rootz69

In januari werd Rootz69 in Noardburgum voor de tweede keer op rij bekroond tot ‘gezelligste winkel van Friesland’, een prijs waarmee eigenaresse Wilma ontzettend blij is. “Onze klanten werd gevraagd een stem uit te brengen op onze zaak. Op facebook en in onze winkel vroegen we aandacht voor de verkiezing. Bijvoorbeeld met onze Cozy Bingo.” Maar bij Rootz69 is het niet alleen gezellig, er wordt ook goed verkocht. “De afgelopen maand is goed verlopen”, aldus de eigenaresse. “Vooral Penn&Ink deed het goed, evenals Tramontana, Studio Anneloes en Studio MO.”

Sofieloves

Zussen Ivana en Martina openden vorige week hun eerste boetiek in Rotterdam, na het succes van hun online store Sofieloves.com. De inspiratie voor hun shops halen ze uit verborgen modesteden als Boedapest, Belgrado en Zagreb en in Rotterdam willen ze graag nieuwe, verrassende labels introduceren voor de moderne, dynamische vrouw. Over de verkopen in de winkel kunnen ze door de recente opening nog niet heel veel zeggen, maar online liep de maand maart in ieder geval goed. “Vooral de A-lijn jurkjes liepen goed”, zegt Martina. “Daarnaast verkopen we veel regenjassen. Dat is altijd wel een must in Nederland. Maar onze regenjasjes hebben iets bijzonders; ze zijn niet saai zwart of donkerblauw maar hebben een mooie vorm, kleur en print.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0