Flashback: hoe verliep februari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien. Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de retailers in deze tijd? En hoe verliep de maand februari? Vakblad Vrouwenmode vroeg het twee winkeliers.

Hans de Boer Mode, Borne

“Februari was geen goede maand. Januari verliep wat verkopen betreft beter. Ik denk dat carnaval daar debet aan was. Vorig jaar viel dat midden-februari, dit jaar een week eerder. Februari was ook wat kouder. Juist op het moment dat de nieuwe collectie binnenkwam, die daardoor minder aansloeg. Als ik merken moet noemen die eruit sprongen dan zijn dat bij de damesmode Sandwich en MAC. Voor herenmode kan ik niet echt een verkooptopper noemen. Doorgaans doen de broeken van Pierre Cardin en Alberto het goed.”

Henk Dekker Mode, Zuidwolde

“Februari is voor ons goed verlopen. We hebben een goede plus gemaakt. Een vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is lastig te maken want we hebben sinds september een volledig vernieuwde winkel. We hebben de zaak verbouwd en vergroot, waardoor we ook zowel de dames- als herencollecties hebben kunnen uitbreiden. Die vernieuwing heeft voor een betere aanloop van klanten gezorgd. Merken die er in februari uitsprongen waren bij de heren State of Art, Vanguard, No Excess en Le Dub. Bij de dames liepen met name Tramontana en Geisa goed.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0