INretail verwacht omzetstijging

De seinen lijken ruimschoots op groen te staan voor de fashion retail. INretail verwacht een gemiddelde omzetgroei van 2 procent voor de mode, schoenen en sportbranche. Ondertussen neemt de dynamiek in de detailhandel steeds meer toe, zo stelt Paul te Grotenhuis. “De retail vereist een topsportmentaliteit: amateurs worden uit de markt gedrukt.”

Alert

“Het consumentenvertrouwen steeg in 2015 ieder kwartaal opnieuw en ook dit jaar zijn de verwachtingen positief, en dankzij kabinetsmaatregelen stijgt het gemiddelde besteedbare inkomen voor alle werkenden. Dat is gunstig voor de retail”, aldus Te Grotenhuis. “Toch moet de branche ook alert zijn. Een aantal externe factoren heeft een gunstige invloed op de omzetverwachting, maar tegelijk laat de transitie die zich momenteel in de sector voltrekt een spoor van leegstand achter in het winkellandschap. Om als sector aantrekkelijk te blijven voor de consument, moet een antwoord gegeven worden op deze ontwikkeling.”

Volgens INretail is dit een grote uitdaging, nu een aantal grote ketens een waterval aan lege winkelmeters dreigt te veroorzaken. “Er is overheidsingrijpen nodig om meer evenwicht in de markt te krijgen”, zegt Te Grotenhuis. “Het is een pijnlijke maar noodzakelijke boodschap. Als de markt zelf de leegstand moet opruimen dan leidt dat tot vele jaren gapende gaten in het winkellandschap. En dat mag niet gebeuren.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0