Jensen Family Shop maakt doorstart

Kledingwinkel Jensen Family Shop uit Lemmer blijft bestaan. De winkel is overgenomen door twee investeerders, die zich meer op de grotere plaatsen willen richten. Dat betekent sluiting voor twee van de twaalf Friese winkels. Het kledingbedrijf ging eind juli failliet als gevolg van de coronacrisis. Kort daarna meldden zich in totaal tien overnamekandidaten, waarvan tot voor kort nog twee overbleven. Curator Jaap van der Meulen bereikte recent een overeenkomst met één van deze partijen; de samenwerkende investeerders.

,,Zij gaan het bedrijf op afgeslankte manier exploiteren”, zegt Van der Meulen. Dat betekent wel dat de vestigingen in Stiens en Damwâld dichtgaan. ,,Die leveren volgens de nieuwe eigenaren onvoldoende bijdrage aan de omzet en de winst.” Jensen had voor het faillissement 37 voltijdsbanen, verdeeld over bijna zeventig medewerkers. Daarvan blijven naar verwachting dertig voltijdsbanen over. ,,Die worden ook weer verdeeld over veel parttimers.” Een deel van de medewerkers die eerder hun ontslag aangezegd kregen, zal een contract aangeboden krijgen dat vergelijkbaar is met de arbeidsovereenkomst die ze eerder hadden.

De winkels van Jensen zijn sinds 4 augustus open, onder beheer van de curator. Vanaf vrijdag vallen de winkels onder de nieuwe eigenaren. De winkels blijven ook tot die tijd open. Het gaat om de filialen in Franeker, Leeuwarden, Dokkum, Burgum, Lemmer, Joure, Drachten, Heerenveen, Bolsward en Surhuisterveen. De filialen in Sneek en Dalfsen en de webshoptak van de onderneming vielen niet onder het faillissement.

Bron: Friesch Dagblad

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0