Jola betaalde ruim een miljoen voor Tuunte

De nieuwe eigenaren van Tuunte hebben meer dan een miljoen euro neergelegd voor de failliete modeketen. Het grootste deel daarvan werd betaald voor de aanwezige voorraad, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Vincent Jongerius.

Tuunte werd vorige maand overgenomen door modeketen Jola en voormalig aandeelhouder René Rootinck. Zij namen onder meer de wintercollectie over voor tachtig procent van de inkoopwaarde, wat neerkomt op ruim 450 duizend euro. Daarnaast betaalden ze vier ton voor de oudere voorraad, die voor dertig procent van de inkoopwaarde wordt verkocht.

Verder hebben de nieuwe eigenaren onder meer de kantoor- en winkelinventaris overgenomen. Met hun bod lieten ze drie andere gegadigden achter zich. Het bod van Jola en Rootinck was volgens de curator financieel het beste.

Het grootste deel van de verkoopopbrengst gaat naar Mc Yawl Participaties, de financier die in 2012 instapte toen de huisbankier het krediet van Tuunte halveerde. Rootinck verkocht destijds de helft van de aandelen, waarbij er een gezamenlijke kapitaalinjectie van een miljoen euro werd gedaan. Daarnaast werd Louis van Andel aangesteld als bestuurder, die een transitie doorvoerde gericht op dameskleding in een hoger marktsegment en nieuwe winkels.

Bron: Retailnews.nl

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0