Kledingmerk Sylver in surseance

Het Nederlandse damesmodemerk Sylver uit Weesp heeft uitstel van betaling gekregen. Het merk heeft acht winkels in Nederland, onder meer in Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Breda en Utrecht. De kleding wordt buiten de eigen winkels ook verkocht in meer dan tweehonderd verkooppunten in Nederland en Duitsland. Daarnaast heeft het bedrijf een webshop.

Als bewindvoerder is advocaat Thijs Hekman aangesteld. “We zijn op dit moment nog hard aan het werk en verwachten morgen of maandag meer mededelingen te kunnen doen. In het algemeen kan ik wel zeggen dat we natuurlijk verder willen,” aldus Hekman.

Sylver werd in 2006 opgericht door ondernemers Caro van Stigt en Michiel Alewijnse, en richt zich op vrouwen van 40 jaar en ouder. Het modemerk wordt vooral verkocht via ruim 200 verkooppunten van derden in Nederland en Duitsland. Vanaf 2013 opende het bedrijf ook een reeks eigen winkels, die als uithangbord voor het merk fungeerden. Volgens oprichtster Van Stigt namen de winkels van derden meestal maar een deel van de collectie op. “In onze eigen winkels kunnen we alles laten zien en gaat niets verloren.” Eerder zei medeoprichter Alewijnse zich vooral zorgen te maken over de winkels die het modemerk verkochten. “Sylver kan wel tegen een stootje, maar een aantal winkeliers heeft het momenteel heel erg moeilijk.”

Wat er met de winkels gaat gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.  Sylver zelf hoopt vanuit surseance te kunnen te kunnen doorstarten. Bewindvoerder Thijs Hekman was onbereikbaar voor commentaar aan RTLZ en Van Stigt wil nog niet veel zeggen over de surseance.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0