Via Mio failliet

De van oorsprong Leidse keten Via Mio heeft faillissement aangevraagd. Dat meldde de Leidse nieuwssite Sleutelstad.nl afgelopen maandag. De komende dagen wordt het faillissement uitgesproken en zal een curator het bewind overnemen. “Een harde klap,” aldus eigenaar Ron van der Wild, die al ruim 40 jaar ondernemer is. De winkels blijven vooralsnog geopend, evenals de webshops van Via Mio en het eigen Dames- en meisjesmodemerk Moscow. Onlangs kwam Via Mio nog met een nieuw label genaamd Rue Honoré.

Via Mio heeft zes filialen waarvan twee in leiden, twee webshops en een restaurant genaamd Moscow at Sea. De andere winkels staan in Noordwijk, Lisse, Hilversum en Naaldwijk. Het restaurant  sluit per direct zijn deuren. De nieuwste flagshipstore in Leiden en het restaurant hebben de keten waarschijnlijk de kop gekost. De locatie in de Catharinasteeg trekt te weinig publiek, een feit waar Van der Wild twee jaar geleden al zijn bedenkingen over had. Dit was tevens een van de redenen waarom Van der Wild destijds een deel van de winkelruimte als restaurant indeelde en een deel verhuurde aan Barista Café Leiden.

Via Mio is niet de eerste die haar deuren moest sluiten rond de Aalmarkt. Eerder sloten aan McGregor en Gaastra de deuren en is O’shop met een opheffingsuitverkoop bezig. Ook Hudson’s Bay verkeert in zwaar weer.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0