Lening Tom Tailor verlengd, omzet Bonita daalt

De overbruggingslening die Tom Tailor Group onlangs afsloot met de banken en investeerder Fosun is verlengd tot half september. Met de verlenging hoopt Tom Tailor de gelegenheid te creëren om zijn financiële herstructurering af te ronden, zodat er een bevredigende oplossing is voor alle aandeelhouders en de banken, meldt RetailNews.

De omzet bij Tom Tailor steeg het afgelopen kwartaal met 3,7 %, tot een totale omzet van € 145,1 miljoen. De totale omzet van de Tom Tailor Group daalde van € 209,5 miljoen naar € 195 miljoen. Het ebitda, de inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en amortisatie, daalde van € 22,7 miljoen vorig jaar, naar € 4,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019.

Ondertussen liep ook de omzet van dochteronderneming Bonita afgelopen kwartaal terug van € 69,9 miljoen naar € 49,9 miljoen euro. Ook hier daalde het ebitda: van € 10,3 miljoen naar € 1,9 miljoen. Tom Tailor Group probeert sinds begin dit jaar het verlieslijdende Bonita te verkopen, echter nog zonder succes.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0