Loop.a life recyclet oude DIDI truien

Loop.a life, het Nederlandse fashion label, is begonnen met het recyclen van oude truien van het merk DIDI. Het eindresultaat wordt een nieuw, grijsblauw, 100% gerecycled vest van een mix van acryl, polyamide en wol uit de Nederlandse textielafvalberg. Dit bijzondere en duurzame product is vanaf eind november verkrijgbaar.

Passie voor product en planeet
Als koploper op het gebied van circulair textiel zet Loop.a life zich in voor het verduurzamen van hun productieketen en het verkleinen van de berg afval die de huidige textielindustrie produceert. Loop.a life werkt samen met een aantal Nederlandse en Europese bedrijven om zo lokaal, milieuvriendelijk en circulair mogelijk van kledingafval hoogwaardige garens, knitwear en viltproducten te maken. Zij sturen deze circulaire regionale keten zelf aan, ontwikkelen hun eigen duurzame garens en producten uit de lokale afvalberg, en bieden daarnaast een circulair totaalconcept aan voor fashion- en interieurmerken.

Slow fashion
Boegbeeld voor het succes van hun upcycle-strategie is de eigen Loop.alife collectie, een ‘slow fashion’ collectie van truien, vesten en sjaals. “We delen graag de passie voor onze producten, de liefde voor onze planeet en werken graag samen met textiel- en modebedrijven om tot duurzame en hoogwaardig geupcyclede producten te komen. Want hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de wereld,” aldus Ellen Mensink, oprichter van Loop.a life.

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0