McGregor door onder Doniger Fashion Group

Mcgregor_KnokkeDe McGregor Fashion Group gaat verder onder de naam Doniger Fashion Group. De vier aandeelhouders van McGregor, Jeroen Schothorst, Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC, financieren de doorstart. Voor welk bedrag is niet bekend gemaakt.

In eerste instantie gaan 1100 van de 1200 medewerkers mee naar het nieuwe bedrijf. Onder hen zijn ook de 500 medewerkers in Nederland. Verder gaan de winkels en de shop-in-shops mee naar de nieuwe onderneming. Schothorst verwacht wel dat op termijn zal worden afgeslankt, zegt hij in artikel in het AD. Joep van Straaten, die betrokken was bij de oprichting van de McGregor Fashion Group en er tot 2013 werkte, is aangetrokken om de nieuwe strategie uit te werken en uit te voeren.

Volgens Van Straaten zal het bedrijf meer de nadruk gaan leggen op online verkopen en op de shop-in-shops. In het oude McGregor lag volgens hem te veel de nadruk op de eigen winkels, wat tot een scheef kostenplaatje leidde. Op korte termijn moeten daarom de 45 winkels van Adam Brandstore verkocht worden en zal later ook afscheid genomen worden van de meeste McGregor-winkels. Een ‘paar winkels’ zal het bedrijf zelf behouden, voor de andere wordt gekeken of er een franchisevestiging van gemaakt kan worden waarbij het personeel behouden kan blijven.

Ook in de 3.000 mulitbrandstores waar McGregor verkocht wordt zal gesneden worden. “We gaan straks niet meer alle klantjes bedienen, de grote wel”, aldus Van Straaten in het AD.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0