MICAM Milano, MIPEL, TheOneMilano en HOMI Fashion&Jewels achter de rug

MICAM Milano, MIPEL, TheOneMilano en HOMI Fashion&Jewels achter de rug

MICAM Milano, MIPEL, TheOneMilano en HOMI Fashion&Jewels, die werden gehouden van 19 tot 22 februari, zijn afgelopen. Een totaal van meer dan 1.800 exposanten ontmoette 48.276 professionele bezoekers, 25% meer dan tijdens de vorige editie. De organisatie: ‘De evenementen hebben de opleving van de vraag bij Italiaanse en vooral internationale bezoekers opgevangen, wat getuigt van de consolidatie van het herstel in de sectoren die zij vertegenwoordigen.’

Ongeveer de helft van alle bezoekers kwam van buiten Italië. De best presterende Europese landen waren Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Spanje, maar ook uit verre landen als Zuid-Korea, Japan en Kazachstan was er animo.

Tijdens de beurs zijn er diverse regeringsvertegenwoordigers langsgekomen, zoals de ministers Daniela Santanché en Matteo Salvini, onderminister Valentino de staatssecretarissen Lucia Albano en Paola Frassinetti en vele vertegenwoordigers van lokale instellingen, om  een overzicht te krijgen van de mode-industrie.

Er waren lezingen over onderwerpen die momenteel spelen in de sector, zoals duurzaamheid, innovatie en trends. Het belang van onderwijs en opleiding stond centraal tijdens het evenement. Veel ruimte was er voor de nieuwe generatie ontwerpers die hun talent tonen en met innovatie, creativiteit en technologie een blik werpen op de toekomst.

De volgende editie van MICAM Milano, Mipel en TheOneMilano worden gehouden van 17 tot en met 20 september 2023, terwijl HOMI Fashion&Jewels op 15 tot en met 18 september 2023 in de Fiera Milano (Rho) plaatsvindt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0