Miss Etam in surseance van betaling

Het moederbedrijf van winkelketens Miss Etam en Promiss heeft uitstel van betaling gekregen. Dat melden bronnen uit het bestuur van het bedrijf vanmiddag aan diverse landelijke media. Bij de Etam Groep werken ongeveer 2.200 mensen.

De Etam Groep is hoopvol over een eventuele overname van het bedrijf, zegt de vakbond CNV. Het CNV wil dat de keten er in het geval van een doorstart alles aan doet om  de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden op peil te houden. Martijn den Heijer, onderhandelaar van CNV Dienstenbond: “Bij reorganisaties in de afgelopen twee jaar is al zowel op de werkvloer als in de winkels stevig ingegrepen. De oplossing voor Miss Etam moet daarom niet meer worden gezocht in verdere personeelsreductie.”

Eerdere reorganisatie
De Etam Groep zat al langer in financieel zwaar weer. De winkelgroep maakte begin dit jaar al bekend dat het honderd van de driehonderd banen schrapte op het hoofdkantoor in Zoetermeer. Twee jaar eerder reorganiseerde Etam ook al stevig. Toen raakten 140 werknemers hun baan kwijt.
De Etam Groep omvat in totaal tweehonderd winkels. Het grootste deel daarvan, 130 stuks, valt onder de vlag van Miss Etam. Het bedrijf stond tot begin dit jaar onder leiding van John van der Ent, maar die stapte begin maart over naar V&D, om daar de nieuwe topman te worden. De winkels zijn op dit moment gewoon open. Ook webwinkels van Miss Etam en Promiss zijn in bedrijf.

Crisis
Dat Miss Etam het niet volhoudt in de retailmarkt vindt Den Heijer een zorgelijk teken. “Miss Etam wint al jaren op rij consumentenprijzen. Ook op e-commerce-gebied timmert het concern aan de weg. Als zo’n gewaardeerd bedrijf het dan niet meer redt, dan vrees je voor andere formules. Het lijkt erop dat prijs een steeds bepalender factor wordt. In die zin ligt de crisis nog steeds niet achter ons.”

miss-etam-vraagt-uitstel-van-betaling

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0