‘Miss Etam na drastische stappen weer gezond’

Miss Etam heeft in 2016 een omzet van 98,7 miljoen euro geboekt. Het bruto bedrijfsoverschot van de Nederlandse modeketen kwam uit op 2,9 miljoen euro, meldt moederconcern FNG Group.

Miss Etam werd een jaar geleden overgenomen door R&S Retail, dat inmiddels is gefuseerd met FNG en onder die naam verdergaat. De modeketen is volgens de eigenaar ‘weer op de kaart gezet als een van de grootste damesmodemerken in Nederland’, onder meer door het aantal winkels terug te brengen van 180 naar honderd. Ook zijn gunstigere huurovereenkomsten bedongen en is geherstructureerd op het hoofdkantoor. ‘Miss Etam is nog geen jaar na de doorstart en enkele drastische stappen opnieuw een gezond bedrijf’, stelt de eigenaar.

Miss Etam was vorig jaar goed voor 21,5 procent van de totale omzet van FNG, die 458,2 miljoen euro bedroeg. Schoenenketen Brantano droeg met 123,3 miljoen euro bijna 27 procent bij. Het brutobedrijfsresultaat van FNG komt in de voorlopige cijfers uit op 37,6 miljoen euro. Dat zijn geconsolideerde cijfers, berekend alsof Miss Etam en Brantano het gehele jaar al bij het bedrijf hoorden. In de definitieve jaarcijfers, die volgende maand worden gepubliceerd, worden die ketens slechts voor respectievelijk zes en vier maanden in de berekening meegenomen.

Bron: RetailNews

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0