Modefabriek: duidelijke reactie na koerswijziging

Modefabriek: duidelijke reactie na koerswijziging

Modefabriek kijkt terug op een goede beurs. “De sfeer was enthousiast en de toestroom, met name uit Duitsland – een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar – en een groeiend aantal Belgische bezoekers, maakte dit samenkomen extra relevant. Het goed bezochte randprogramma met Talks, trends, talent en netwerksupport was meer geconcentreerd en van hoog niveau,” aldus de organisatoren van Modefabriek.

Eigenlijk verliep de beurs qua faciliteiten erg goed, daar is creatieve director, Caroline Krouwels, trots op. “Al geruime tijd doen we dit (al 28 jaar) en het helpt dat we veel ervaring hebben in het vak. De organisatie van de beurs verliep dus soepel.”

Koerswijziging
Met de nieuwe focus op Women’s wear gaat Modefabriek meer dan ooit de diepte in met het assortiment. Het productaanbod was daarom ook erg divers. Naast het uitgebreide aanbod bovenkleding in verschillende stijlen en segmenten waren er dit keer opvallend veel gespecialiseerde underwear labels (Spanx, Triumph, Ten Cate, Undercharments, Savara Intimates, Sloggi, Magic Bodyfashion) evenals outerwear (Peuterey, Rain Couture, Elvine, Ecoalf), knitwear (avec ēlan, Hinterveld, Americandreams, Knit-ted, Kesj) en schoenen (Affêre, Scoth&Soda, Valsport, Maluo, Teva).

De reacties op de koerswijziging van Modefabriek naar een Women’s only platform waren nog positiever dan verwacht, en zowel exposanten als bezoekers die we spraken, zagen volop mogelijkheden voor groei en verdieping van deze specialisatie. “Ik heb eerder bij de Bijenkorf ervaren dat als je een duidelijke koers kiest, dit ook een duidelijke reactie oplevert,” zegt Krouwels. “Dat hebben we ook nu gemerkt met de koerswijziging. We zien dat het goed heeft uitgepakt.”

Evalueren

“Je kunt natuurlijk nooit iedereen blij maken, maar we maken ons geen zorgen gezien de vele enthousiaste reacties die we al kregen”, zegt Krouwels. “Daar zijn we erg dankbaar voor. Standhouders gingen enthousiast met elkaar in gesprek, dat was ook leuk om te zien.”

De volgende editie vindt plaats op 7 en 8 juli 2024.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0