Moederbedrijf achter modemerk Humanoid failliet

Het moederbedrijf achter het Arnhemse damesmodemerk Humanoid is failliet. Het modelabel zelf realiseert een doorstart onder de oprichtster Sandra Harmsen – die in 2017 het merk verliet. Zes jaar geleden trok Humanoid nog een nieuwe investeerder aan (Vendis) en wilde het merk de grens over – naar onder meer Scandinavië, de VS en Italië, maar door de coronapandemie kwamen die plannen tot stilstand.

Uit de jaarrekening van moederbedrijf Alux Holding blijkt dat het eigen vermogen in 2019 negatief was. In 2020 stopte de bank met de financiering van Humanoid, omdat het bedrijf door de coronacrisis niet meer aan de voorwaarden voldeed. Het modelabel verwachtte coulance van de bank. Later dat jaar wilde Vendis echter zijn eerste fonds ten gelde maken, vertelt marketingmanager Daan Berkhoff . “Daarom wilde Vendis geen nieuw geld in Humanoid steken. De bank heeft daarna het krediet opgezegd, en een taxateur aangesteld om de activa te verkopen.”

Het leidde vorige week tot het faillissement van de bedrijven achter Humanoid, AteliersH en Alux. Het verkopen van de activa zorgde ervoor dat het merk Humanoid zelf een doorstart kan realiseren onder financieel directeur Maikel van den Dungen en oprichtster Sandra Harmsen, die in 2017 bij het modemerk vertrok.

Bron: Retailtrends.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0