MS Mode maakt doorstart

ms2Goed nieuws voor MS Mode. Deze week bereikten de curatoren Frits Kemp en en Cees de Jong overeenstemming met Rabobank, GA Europe en Coolinvestments over de doorstart van de keten. GA Europe, gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven, neemt de activiteiten van MS Mode over. De organisatie werkt momenteel de plannen uit die ervoor moeten zorgen dat MS Mode financieel en operationeel weer gezond wordt. In de tussentijd blijven de Nederlandse winkels open voor een uitverkoop van de huidige voorraden. Na deze periode zal MS Mode de operatie voortzetten als onderdeel van de Coolinvestments Group.

Ondanks grote interesse in het internationale modebedrijf, bleek dat financiering van een doorstart van MS Mode problemen opleverde. Daarom heeft de Ondernemingsraad van MS Mode onlangs een klemmend beroep gedaan op Coolinvestments, de vorige eigenaar van MS Mode. Zij heeft zich bereid verklaard de doorstart te financieren.  Curatoren Frits Kemp en Cees de Jong: “deze doorstart is heel goed nieuws voor veel medewerkers en de vele klanten die MS Mode een warm hart toedragen”.

MS Mode heeft begin augustus surseance van betaling aangevraagd wat op 11 augustus werd omgezet in een faillissement. Het internationale modebedrijf had te kampen met tegenvallende resultaten als gevolg van een negatief sentiment in de modebranche. Daarnaast heeft de zachte winter een negatieve impact gehad op de verkoop van de wintercollectie, waardoor MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen heeft moeten verkopen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0