Nieuw modeconcept: Rokk on Roll

Nieuw in modeland is Rokk on Roll, een idee van conceptontwikkelaar en fashion designer Map Renes. Rokk on Roll is een circulair fashionconcept. Voor de rokken – die op maat gemaakt worden – wordt gebruik gemaakt van wasbaar zalmleer; een bijproduct van voor consumptie bestemde zalm. “Door optimaal gebruik te maken van de vis – van vin tot staart – gaan we verspilling tegen”, aldus Renes. “Daarnaast kan de stof steeds van vorm veranderen; van jas, tot rok, tot tas.”

Bij Rokk on Roll gaat het om de aandacht voor de modedrager. “We leveren méér dan mooie items; Rokk on Roll is een modeservice. In samenspraak met de consument ontstaat er een mode-ontwerp van zalmleer, welke is afgestemd op haar postuur en modestijl”, aldus Renes. Met Rokk on Roll wil de de designer consumenten uitdagen om een lange relatie aan te gaan met kleding. “In mijn garderobe hangen items die ik al ruim dertig jaar bezit. Hoe bijzonder is het als de Rokk on Roll-dragers dit in de toekomst ook kunnen zeggen.”

De lancering van officiële Rokk on Roll vond deze week plaats tijdens de opening van de nieuwe modelounge ‘Bij Giel’, in Zwolle. Binnenkort rolt Renes haar concept uit bij LIV Stores in Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van MAPSZ.

 

 

 

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0