Omzet detailhandel stijgt

Best friends shopping together. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786738][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/group.jpg[/img][/url]

Een gunstige koopdagsamenstelling heeft ertoe geleid dat  in juni de omzet van de Nederlandse detailhandel 1,7 procent hoger lag dan dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Juni had dit jaar een woensdag en donderdag meer en een maandag en dinsdag minder dan in 2015. Gecorrigeerd voor de koopdagsamenstelling is de omzet in juni ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Zowel food- als non-foodretailers zagen hun omzet toenemen. Bij non-food zagen woonretailers hun omzet met bijna 10 procent stijgen. Ook voor fashionretailers steeg de omzet met 4,7 procent dan een jaar eerder.  Daarnaast deden doe-het-zelf en drogisterijen het goed. Winkels in consumentenelektronica en in huishoudelijke artikelen zagen hun omzet juist afnemen.

De online omzet groeide in juni met 19 procent. Omnichannels zagen de omzet met 14 procent groeien. De webwinkels zetten 23 procent meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0