Ontwerper Mattijs van Bergen failliet

Het bedrijf van ontwerper Mattijs van Bergen is failliet. Dat bevestigt de ontwerper in een telefoongesprek met De Telegraaf. Volgens van Bergen maakten het huidige economische klimaat en tegenvallende verkopen het voor hem onmogelijk om voort te blijven bestaan.

Momenteel onderzoekt de ontwerper wat zijn kansen zijn. Hij sluit een doorstart niet uit, wat hoop biedt voor zijn trouwe schare fans. Van Bergen is geliefd in de Nederlandse modewereld. Hij sleepte in 2012 de Dutch Fashion Award binnen en maakte vorig jaar een jurk voor koningin Máxima.

Via veilingsite BVA worden van vrijdag 6 maart tot donderdag 12 maart stukken uit zijn collectie te koop aangeboden. Het gaat niet om zijn eigen inboedel, maar om ‘niet verkochte kledingstukken uit een consignatie voor de webwinkel/Italiaanse boetiek LouisaViaRoma. Zij vallen binnen een verpanding die binnen het faillissement valt’.

Over de toekomst kan de ontwerper geen uitspraken doen. Wel liet hij via een brief weten waarom hij genoodzaakt is om zijn merk stop te zetten: “Een lastige financiële start en uitblijvende groei nopen mij daartoe. Dat doet mij verdriet. Want ik denk aan de prachtige successen, ik denk aan de betoverende shows, aan de prachtige vrouwen die ik gelukkig heb gezien in wat we maakten en ik denk aan het getalenteerde team waarmee ik dit alles heb kunnen realiseren. De tien collecties die we maakten zweven voor mijn geestesoog en ik kan niet anders zeggen dan dat het verbijsterend is dat het toch niet gelukt is dit label tot een commercieel succes te maken.” Van Bergen zal de mode niet verlaten. “Daarvoor houd ik veel te veel van het vak, zelfs nu, in deze tijden van verandering, blijf ik dat voelen. Ik bezin mij nu dan ook op welke wijze ik in de toekomst weer werk zal maken. Ik hoop op korte termijn met nieuwe plannen naar buiten te komen.”

Matthijs van Bergen

Foto: Team Peter Stigter

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0