Oud oprichtster ANNA SCOTT lanceert BREIZH WORLD

Nicole Hoefsmit, oud-oprichtster van ANNA SCOTT, lanceert het nieuwe merk BREIZH WORLD, waarin de Bretonse streep centraal staat. “Er is inmiddels meer dan een jaar voorbij nadat ik ANNA SCOTT ben verloren. Ondanks dat dat moment heftig was, heb ik het redelijk snel achter me kunnen laten. Na twee maanden rust pakte ik de draad weer op en ontstond het idee voor BREIZH WORLD”, aldus Hoefsmit.

“Ik dook in de geschiedenis van de Bretonse trui en raakte gegrepen door de rijke historie en iconische status van het item. De trui is bewezen populair onder de celebs van nu en weleer. Het model is klassiek, tijdloos, luxueus en geniaal in zijn eenvoud”, zegt de ondernemer. “Bijna iedereen doet de Bretonse streep erbij, maar ik verkoop álleen de Bretonse streep. Het is eigenlijk vreemd dat dit concept eerder nog niet bestond.”

De truien van BREIZH WORLD zijn gemaakt van fijn merinowol. “De stof kriebelt niet en heeft een perfecte, ingebouwde thermostaat: warm en behaaglijk als het koud is, ventilerend als het warm is. Aankomende zomer komen daar ook T-shirts en sweaters in mooie katoensoorten bij.”

Hoefsmit startte de verkoop in haar webshop, die ze zorgvuldig opzette. “Het is prachtig geworden en over alles is nagedacht. De kwaliteit, de verpakking, de teksten: alles moet kloppen wanneer je een nieuw merk neerzet. En het gaat goed: ik ben een maandje online en er gebeuren erg leuke dingen. Vooral mannelijke bezoekers kopen een trui, en dan meteen nog één.”

“BREIZH WORLD is ook offline te vinden”, vertelt Hoefsmit. “We kleden inmiddels de mensen achter MARIE STELLA MARIS in de winkel in Amsterdam, en komen vanaf Februari bij XBANK te liggen in hartje Amsterdam. Daarnaast zijn we te vinden bij VAN DIJK Waalwijk. We gaan goed van start.”

breizh breizh2 breizh 3

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0