‘Outlet nabij TT circuit nekt Assen’

Als er een outlet van ruim 17.500 vierkante meter verrijst bij het TT circuit van Assen, dan nekt dat de binnenstad van deze plaats, zegt INretail. “Het gemeentebestuur dreigt in een mooi gepresenteerd plan te trappen, maar beseft niet dat zij een gedachte omarmt die tot mislukken gedoemd is. Een nieuwe outlet verdient in ons land alleen nog maar een kans als het meer aantrekkingskracht op het bestaande centrum oplevert. Zo niet, dan moet het plan meteen van tafel,” stelt Jan Meerman, voorzitter van INretail.

De beoogde locatie in Assen bevindt zich op 6 kilometer van het stadscentrum. “Daar loop je niet zo maar naar toe. Deze situatie is fundamenteel anders dan in Roermond, waar de outlet letterlijk tegen de binnenstad aan is gebouwd. Als dit plan doorgaat dan ligt Assen-centrum in no time aan de zuurstof,” stelt Meerman. “De effecten van outlets buiten de stadscentra van Roosendaal en Lelystad zijn alom bekend. Het gemeentebestuur moet de focus leggen op de uitvoering van het binnenstadplan. Dat is wat het winkelende publiek en de ondernemers in Assen nodig hebben.”

INretail vindt dat gemeentebesturen zeker niet tegen vernieuwing moeten zijn, maar zich tegelijk wel moeten afvragen of plannen de bestaande centra sterker maken. “De aantrekkingskracht van binnensteden staat onder druk. Het is wat dat betreft alle hens aan dek. De kaarten die je als Assens gemeentebestuur samen met andere partijen in handen hebt, moet je verdraaid goed uitspelen. Maar een joker dreigt ingezet te worden. Als dat gebeurt dan is het spel in Assen heel snel klaar.”

INretail

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0