Patta bekroond met Grand Seigneur

Patta bekroond met Grand Seigneur

 

foto @akadrestudio

In een feestelijke ceremonie op 10 april in het Textielmuseum te Tilburg, hebben Edson Sabajo en Guillaume Schmidt, de visionaire grondleggers van het streetwear merk Patta, de prestigieuze Grand Seigneur mode-onderscheiding ontvangen. Deze prijs, beschouwd als de hoogste eer binnen de Nederlandse textiel- en modebranche, erkent personen of ondernemingen die een significante bijdrage hebben geleverd aan het modebeeld en de modebewustheid in Nederland. De toekenning van deze prijs aan Patta valt samen met het twintigjarige jubileum van het merk, wat de ceremonie een extra bijzondere lading gaf.

Patta, oorspronkelijk opgericht in 2004 door twee Amsterdamse vrienden geïnspireerd door hun passie voor hiphop, sneakers, en muziek, is uitgegroeid van een klein cultmerk tot een internationaal gerespecteerd bedrijf. Met vestigingen in Amsterdam, Londen en Milaan en een omvangrijke online aanwezigheid, staat Patta bekend om zijn unieke benadering van mode, die verder gaat dan het louter verkopen van kleding en accessoires. Het merk zet zich in voor maatschappelijke bijdragen en bewustzijn, zoals geïllustreerd door hun running en cycling teams en de Patta Foundation, die zich richt op de educatie van jongeren.

Patta’s collaboraties spreken tot de verbeelding en variëren van partnerships met globale merken als Nike en FC Barcelona tot creatieve samenwerkingen met Dazed Media en Tommy Hilfiger. Deze samenwerkingen benadrukken Patta’s toewijding aan gemeenschapsvorming, diversiteit en het eren van hun roots binnen de zwarte gemeenschap.

De Grand Seigneur jury, onder leiding van jurylid John de Greef, prees Patta voor zijn authenticiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij het merk laat zien dat streetwear en sneakers meer kunnen zijn dan alleen handelswaren. Deze onderscheiding onderstreept Patta’s invloed op en bijdrage aan de mode-industrie, zowel nationaal als internationaal.

Bron: Modint

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0