Provincie welwillend tegenover outlet in Assen

groningen-city-club-outletcentrum-in-assenGedeputeerde Staten van Drenthe willen meewerken aan de komst van een Factory Outlet Center (FOC) in Assen. Ze leggen het plan neer bij Provinciale Staten. Die moet beslissen of het de omgevingsvisie wil aanpassen. De huidige omgevingsvisie staat een winkelcomplex in de weilanden bij het circuit niet toe. Op 18 mei is er commissievergadering waarin de komst van het FOC wordt besproken.

“Wij gaan er met de Staten over in discussie via een heel open proces. We hebben een aantal criteria op een rijtje gezet en een eerste indruk gegeven over wat het kan opleveren”, vertelt gedeputeerde Tjisse Stelpstra tegenover RTV Drenthe. Het college van GS ziet geen ruimtelijke belemmeringen, maar erkent wel dat er economische gevolgen zijn voor ondernemers in de binnenstad. “Maar als je alle plussen en minnen op een rij zet, dan kunnen wij ons voorstellen dat je tot een positief oordeel komt”, aldus Stelpstra.

In maart vroeg het college van de gemeente Assen aan Gedeputeerde Staten om mee te werken aan de komst van het FOC bij het TT Circuit. In februari ging de gemeenteraad van Assen zelf akkoord met de komst van een outletcenter.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0