Pure London werkt samen met Pantone

Pure London kondigt een samenwerking met het Pantone Color Institute aan. Pantone is een toonaangevende instantie die kleurcoderingen publiceert en trendkleuren onderzoekt en bepaalt. Samen met Pantone onthult Pure Londen het overkoepelende kleurthema voor lente/zomer 2020: De zee in combinatie met de kleur van het jaar 2019, 16-1546 Living Coral (bloedkoraalrood).

Pantone’s Marketing Director Abigail Bruce legt uit: “De zee bedekt 70% van het aardoppervlak en hoewel de zee groot is, neemt de immensiteit ons niet over. In plaats daarvan laten we onszelf inspireren door haar schoonheid en hebben we ontzag voor haar krachten. De zee boeit onze verbeelding. De zee is diep en mysterieus – bijna als een andere wereld. En hoewel de zee ons op een bepaalde manier vreemd lijkt, geeft de zee ook een vertrouwd en geruststellend gevoel. We gaan naar de zee met onze vrienden en families, om te socialiseren en te ontspannen. De zee werkt verfrissend, genezend en herstellend.”

Het selectieproces van Pantone voor de keuze van de kleuren van het jaar omvat doordachte overwegingen en uitgebreide trendanalyses. Om elk jaar tot de bijzondere selectie te komen, kamt het team van kleurexperts de wereld uit op zoek naar nieuwe kleurinvloeden. De kleurexperts laten zich leiden door trends op het gebied van de entertainmentindustrie, films, kunst, nieuwe artiesten, mode, design en populaire reisbestemmingen, evenals nieuwe levensstijlen, speelstijlen en sociaal-economische omstandigheden. Ook technologien en nieuwe materialen, texturen, social media en sportevenementen beïnvloeden de analyses. De kleur die is geselecteerd als Pantone-kleur van het jaar, is een kleur die de boodschap van wat er op een bepaald moment in de wereld gebeurt het beste kan overbrengen.

Pure London is enthousiast over de samenwerking met Pantone en is benieuwd naar het resultaat komende editie. Pure London, brengt een community samen van meer dan 700 dames- en herenmodemerken en ontwerpers die ready-to-wear, premium en trendleidende collecties, schoenen, accessoires, athleisure, kinderkleding en een hele reeks ethische en duurzame mode en accessoires.

Pure London and Pure Origin vinden plaats in London Olympia in Londen van 21 tot en met 23 juli 2019.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0