‘Shop the look’ bij Google

googleGoogle test een nieuwe tool die het zoeken naar en kopen van kleding en accessoires gemakkelijk maakt. De functie heet Shop The Look en stelt consumenten in staat om mode te ontdekken en te kopen via afbeeldingen op Google.com. Via de zoekfunctie ‘Shop The Look’ kunnen consumenten straks nog sneller en gemakkelijker hun favoriete product kopen.

Uit een onderzoek dat Google eerder uitvoerde, blijkt dat negentig procent van de online shoppers nooit zeker te zijn van het product of merk dat ze willen kopen. De helft van deze negentig procent raadpleegt bij het online shoppen blogs om nieuwe trends en ideeën te vinden. Voor deze mensen heeft Google Shop The Look bedacht.

Een consument zoekt bijvoorbeeld op ‘blazer met print’ en krijgt direct een foto te zien van een populaire fashionblogger in een outfit met een geprint jasje. Wat ze aanheeft op de foto wordt direct opgezocht en getoond door Google. Dit kan de precieze outfit zijn, maar het kan er ook veel op lijken. Vanuit de tool kunnen klanten verder klikken naar webshops waar de producten te koop zijn. Net als bij standaard shoppingadvertenties zullen moderetailers hiervoor moeten betalen op een cost-per-click-basis. Alle clicks worden gerapporteerd binnen de bestaande AdWords-campagnes.

Op dit moment wordt Shop The Look in de Verenigde Staten getest. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie beschikbaar wordt in Europa.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0