Sir Redman en Aarden lanceren duurzame accessoire collectie

Sir Redman en Aarden lanceren duurzame accessoire collectie

Aarden Respectful Tailoring en Sir Redman hebben een accessoire collectie gelanceerd, bestaande uit vegan en gerecyclede bretels en strikken. Een samenwerking die bijdraagt aan een circulaire economie met duurzame accessoires voor de mode- en milieubewuste man én vrouw.

Sir Redman bretels en strikken zijn er voor iedereen die van fashion een statement wil maken. Die zichzelf durven te laten zien, met gevoel voor stijl en oog voor kwaliteit. Dit geldt ook voor de mannen en vrouwen die kiezen voor een duurzaam Aarden maatpak. Om het materiaalgebruik te verduurzamen is er gekozen voor de gerecyclede stoffencollectie van Enschede Textielstad, waar Aarden mee (samen)werkt. Daarnaast is er voor de gehele collectie gebruik gemaakt van appelleer in plaats van traditioneel leer van dierenhuiden. Appelleer is stevig, circulair en diervriendelijk en daardoor uiterst geschikt om bretellussen van te maken. Het appelleer wordt gemaakt van het restafval van de appelteelt. Tenslotte hebben Aarden en Sir Redman gekozen voor twee lijnen, namelijk ‘duurzaam’ en ‘duurzaam vegan’, waarbij voor de laatste serie geldt dat er in de stoffen geen dierlijk materiaal verwerkt is.

De samenwerkingspartners zien een groeiende vraag naar circulaire mode-items: “De samenwerking is als vanzelf gegaan, vol enthousiasme en vertrouwen, en we zijn trots dat we hiermee ook op het gebied van accessoires een volgende stap hebben mogen zetten. De circulaire economie leeft steeds meer. De behoefte om hier een steentje aan bij te dragen groeit; niet alleen bij ontwerpers en producenten, maar ook bij consumenten. Het produceren van verantwoorde kleding en accessoires, die de afvalberg niet vergroten, zien we dan ook als een noodzaak.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0