Tuunte Fashion is failliet

Modeketen Tuunte Fashion is op eigen aanvraag failliet verklaard. Er is inmiddels een curator aangesteld bij de modeketen. Tuunte telt meer dan veertig kledingwinkels in ons land en is vooral in het oosten van Nederland actief. De retailer gooide de afgelopen jaren het roer om. Vorig jaar kondigde Tuunte aan te stoppen met de uitverkoop; een keuze die door veel retailers toegejuigd en gevolgd werd. Daarnaast openden er winkels op A1-locaties, er werd meer eigen kleding verkocht en dit jaar kwam de eerste franchisewinkel ‘Zusje van Tuunte’ van de grond.

Tuunte bevindt zich vooral in kleinere provinciesteden, die volgens Tuunte-directeur Louis van Andel te kampen hebben met teruglopende bezoekersaantal. “Tuunte heeft zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap”, zo stelt hij tegenover RetailNews. “Daar heb je zeker vijf tot tien jaar voor nodig, en dan nog ben je niet zeker van resultaat.”

De investeerders achter Tuunte hebben besloten de stekker uit de modeketen te trekken, ondanks de ‘harde consequenties voor de eigen organisatie’. “De organisatie waar alle Tuunte-medewerkers jarenlang met hart en ziel voor hebben geknokt”, zegt de directeur. Tuunte was al ruim vijf jaar verliesgevend. Of de keten in andere vorm of in andere handen verder gaat, zal de komende tijd duidelijk worden. “

Bron: RetailNews

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0