Twee onderdelen moederbedrijf Miss Etam en Steps failliet verklaard

Twee bedrijfsonderdelen van NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps, zijn failliet verklaard. Het gaat om het distributiecentrum en het shared service center (het hoofdkantoor). Er werken 116 mensen. “Onvermijdelijk en triest”, zegt NXT Fashion in een reactie. NXT Fashion vroeg en week geleden uitstel van betaling aan voor de twee onderdelen. Directeur Martijn Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. “Ons doel is het grootste deel van de werkgelegenheid van de groep te behouden”, zei hij. In de winkels, die niet onder het faillissement vallen, werken 365 mensen. Zij hebben volgens NXT Fashion vóór kerst hun salaris over december ontvangen.

De arbeidsovereenkomsten van de 116 medewerkers zullen worden beëindigd, zegt curator Nils Reerink tegen RetailNews. “Daar zal de komende dagen mijn focus op liggen.” De medewerkers worden maximaal zes weken door het UWV doorbetaald. Als er sprake is van achterstallig loon wordt dat ook door het UWV geregeld. Wat het faillissement van deze onderdelen betekent voor de winkels van Miss Etam en Steps kan de curator lastig inschatten. Hij hoopt daar de komende dagen meer duidelijkheid over te krijgen van het management. De winkels zijn vanwege de lockdown in elk geval tot en met 19 januari dicht. De webshops zijn sinds begin september al uit de lucht. Op dit moment zijn de sites helemaal niet bereikbaar.

Rozenboom nam Miss Etam en Steps over na het faillissement van de Vlaamse modegroep FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is vorige maand overgenomen door het Belgische Paprika.

Bron: Retailnews.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0