Uitstel van betaling voor kledingketen HoutBrox

Brova, het moederbedrijf van modewinkels HoutBrox en Duthler, heeft van de rechtbank Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. HoutBrox heeft 24 vestigingen door heel Nederland. Duthler heeft drie winkels.

Het concern verkeert al langer in financiële problemen. Na jaren van verliezen besloot ING begin dit jaar de kredietverlening aan Brova te bevriezen. Het ging om een kredietfaciliteit van 6 miljoen euro. Brova zocht daarop vergeefs naar een nieuwe verschaffer van werkkapitaal, en probeerde ING via de rechter te dwingen toch krediet te verschaffen, maar kreeg nul op het rekest.

Vorige maand werd modeketen Purdey verkocht aan O&C Investments. Daartegen kwam de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in het verweer omdat een lening van 1,7 miljoen euro overging naar de nieuwe eigenaar en de BOM daarover niet was ingelicht. De BOM eist dat de verkoop wordt teruggedraaid. Daaraan heeft Brova geen gehoor gegeven.

Het is nog onduidelijk wie de grootste crediteuren van Brova zijn en hoe groot de betalingsachterstanden zijn. Leveranciers en vastgoedeigenaren vertelden de afgelopen weken dat Brova al hun rekeningen nog op tijd heeft betaald. De zomercollecties zijn nog geleverd. Wel hadden leveranciers twijfels over het al dan niet leveren van de volgende collectie.

Brova is eigendom van Martin Duthler en investeerder Ronald Verheij. Zij weigeren tot nog toe commentaar te geven op de gang van zaken. Dat geldt ook voor directeur Jürgen Spies van O&C.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0