Uitverkoopwinkel Hudson’s Bay in Kalverpassage

De omgevallen outletketen Saks off 5th maakt in de Kalverpassage plaats voor een uitverkoopwinkel van moederbedrijf Hudson’s Bay. De omgevallen dochtermaatschappij van Hudson’s Bay heeft anderhalf jaar op de begane grond en de eerste verdieping van de Kalverpassage gezeten. In april maakte de nieuwe eigenaar van Hudson’s Bay, het Oostenrijkse Galeria Kaufhof Karlstad, bekend dat het stopt met de outletketen Saks off 5th. Echter had het een vijftienjarig huurcontract inclusief exploitatieverplichting met Kroonberg Groep, de eigenaar van het pand, lopen. “Ze gaan er nu een uitverkoopvestiging van Hudson’s Bay exploiteren,” aldus topman Lesley Bamberger. “Daar hebben we best vertrouwen in. Ze doen dat al in de voormalige vestiging van Saks in Rotterdam en daar is iedereen best enthousiast over.”

Hudson’s Bay zit in grote financiële problemen. Het moederbedrijf heeft nog niets gemeld over of zij plannen hebben zich uit Nederland terug te trekken of het aantal vestigingen in Nederland te verminderen.

Eind dit jaar trekt ook modeketen The Sting in de leegstaande winkelruimte van de voormalige Kalvertoren, voor zijn Amsterdamse flagshipstore. Moederbedrijf The Sting Companies heeft met dochter Costes al een grote vestiging in de Kalverpassage – en zowel The Sting als Costes zijn al elders in de Kalverstraat gevestigd.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0