Update: hoe gaat het met Carola van Benthum?

IMG_3950-Carola-van-Benthum2Carola van Benthum timmert hard aan de weg met haar gelijknamige label. Het merk, dat opvalt door haar multifunctionaliteit en vele combinatiemogelijkheden levert inmiddels aan vijftien Nederlandse winkels waaronder drie shop-in-shops. Daarnaast heeft het merk één franshisewinkel in Venray en in September komt er een tweede franshise bij. Tijd dus voor een gesprek met Van Benthum.

Wat is de kracht van uw label?
“Mijn creaties zijn vrouwelijk en goed draagbaar met een twist. Een sterk punt is dat mijn ontwerpen heel goed te combineren zijn tot gewaagde outfits. Ik let erop dat ik voor elke vorm die een vrouwenlichaam kan hebben iets te bieden heb. Of het lichaam nu peervormig of een zandloper is. Dat weet ik te bereiken door in al mijn ontwerpen verschillende belijningen door te voeren. Ik werk daarnaast al jaren met een basispatroon dat ik keer op keer aanscherp naar aanleiding van de ervaring van mijn klanten.” 

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?
“De ideeën voor combinaties zie ik als ik om me heen kijk. Overal haal ik wel inspiratie uit. Dat deel ik vaak via mijn website en Facebook-pagina. Ik wil mijn klanten ook graag inspireren. Daarom organiseer ik ook regelmatig activiteiten in mijn winkel en atelier.” 

Wat brengen die activiteiten u?
“Het contact met de klanten zorgt er voor dat ik precies weet wat ze willen. Om diezelfde reden sta ik ook nog steeds iedere vrijdag zelf in de winkel.”

Waar worden de stukken geproduceerd?
“Ik werk alleen met Europese leveranciers. Mijn basics laat ik in Portugal maken, daar zijn ze bijzonder goed in tricots. De highlights worden in Roemenië geproduceerd. Alle ontwerpen komen nog altijd van mijn hand, waarbij ik eider seizoen weer probeer te verrassen.”

Hoe zorg je voor verrassing?
“Dat doe ik bijvoorbeeld door mijn liefde voor mode en kunst te combineren. In mijn vrije tijd schilder ik graag, dat is voor mij echt ontspanning. Maar tegelijkertijd ontstaan dan ook weer ideeën voor mijn ontwerpen. Zo heb ik voorgaande jaren prints gemaakt van schilderijen van Emelie Jegerings. En ook mijn eigen schilderijen verwerk ik graag in dessins. De items worden zo net kunstwerkjes. Ik werk daarnaast ook graag met aparte breisels en bijzondere combinaties van materialen. Voorwaarde is dat het verkoopbaar moet zijn. Ik maak mijn kleding graag voor een groot publiek. Ik wil het liefst iedere vrouw aankleden.”

 

Carola van Benthum_SS2017_DSC1361-3 Carola van Benthum_SS2017_DSC2020-1spiegel Carola van Benthum_DSC2174-33_SS2017

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0